Wij zoeken naar het basisprobleem en naar mogelijkheden!

Wij halen uit wat er in zit!

Anneke Bezem M.Sc.

Anneke Bezem is de oprichtster van Bureau Bezem. Beeld en Brein® is onderdeel van Bureau Bezem. Anneke heeft de leiding over de organisatie Beeld en Brein®.

Anneke Bezem heeft zich gespecialiseerd in cognitieve stijlen; waaronder Beelddenken. Zij voelt zich erg betrokken bij onze beelddenkers binnen het onderwijs en ontwikkelt leerstrategieën passend bij de manier van informatieverwerking van de beelddenker. Anneke werkt samen met Jaap Murre, hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in Visuele Disfunctie.

Anneke heeft samen met Marjon verschillende opleidingen bij Rob Groenink M.Sc. gevolgd. Zij hebben training gevolgd bij Pieter Tepaske M.Sc. fysiotherapeut en gecertificeerd Verstibular Rehabilitation Therapist (VRT) in Eustis Florida, Amerika. Pieter Tepaske heeft zijn VRT verkregen bij The Institute of Balance, one of the largest centers in de USA. Van daaruit is Leren in Beweging ontwikkeld.

Haar motto: `Kijk naar mogelijkheden!`

Marjon Lugthart BSW

Visueel Screener en de daarbij behorende opleidingen zijn onderdeel van Bureau Bezem. Marjon heeft de leiding over de afdeling Visueel Screener.

Marjon is gespecialiseerd in de problematiek die ontstaat door een onjuiste samenwerking van de ogen. Dit veroorzaakt een (onzichtbare) belemmering bij lezen, spelling en concentratie. Marjon heeft de bevoegdheid om Visual Screeners op te leiden voor de FON stichting. Marjon heeft een bewegingsprogramma op de minitrampoline (Bellicon) en bal-ritme-oefeningen ontwikkeld om kinderen met leerproblemen te coachen. Dit bewegingsprogramma heeft zij onderzocht op basisschool De Dijk in Den Helder samen met Anneke Bezem.

Marjon Lugthart

  • begeleidt kinderen met een samenwerkingsprobleem van de ogen in de eigen praktijk in Den Helder;
  • verzorgt opleidingen Visueel Screener (plus) en Into Bounce `Leren in beweging` voor leerkrachten en andere begeleiders van kinderen met leerproblemen;
  • kijkt naar het hele kind en zoekt dan naar het basisprobleem, van daaruit gaat zij aan het werk.

Haar motto: `Je mag zijn wie je bent!`

arrow_drop_up arrow_drop_down